Placeholder

Omdat de Vitapep snackpaprika niet alleen heel lekker maar ook nog eens een heel mooi product is, maak je er in een handomdraai een beeldschone amuse van.


 

Gerookte vitapep met zalm

Bereidingstijd: 0-15 minuten

Ingrediënten  (voor 6 amuses):

  • 3 Vitapep snackpaprika’s
  • 100 gram mooie kwaliteit gerookte zalmfilet (kies bijvoorbeeld Schotse zalmfilet)
  • een paar mooie takjes dille

Bereidingswijze

1. Halveer de Vitapep snackpaprika’s over de lengte en verwijder de zaadjes.
2. Snijd de zalmfilet in mooie plakjes, groot genoeg om een halve Vitapep snackpaprika riant mee te beleggen.
3. Garneer tot slot met een takje verse dille. Serveer direct!

Dit recept is in alle eenvoud heel smaakvol. Natuurlijk kun je deze amuse ook ‘pimpen’. Bijvoorbeeld door de Vitapep snackpaprika eerst te bestrijken met een citroenmayonaise of te variëren met de garnering.

Een paar tips:
Citroenmayonaise: Meng een paar eetlepels yoghurtmayonaise* met wat vers citroensap. Bepaal de verhoudingen naar smaak maar zorg ervoor dat de citroenmayonaise niet te dun wordt. Schep met een lepeltje wat citroenmayonaise op de opengesneden helft van de Vitapep snackpaprika en strijk het uit. Leg daar vervolgens de gerookte zalm op en tot slot een takje dille.

Variaties in garnering: Garneer de amuse bijvoorbeeld eens met wat citroenzest (= de geraspte schil van een schoongeboende citroen), een plakje olijf, wat verkruimeld gekookt ei, dunne reepjes groene appel (bijvoorbeeld Granny Smith) in citroen met een toefje sour cream, Hollandse garnaaltjes of (nep) kaviaar.

* Yoghurtmayonaise is mayonaise gemengd met yoghurt, verkrijgbaar in de supermarkt of eenvoudig zelf te maken door een gelijke hoeveelheid yoghurt en mayonaise te mengen