Gevulde zoet/zure ingemaakte Vitapep snack met bacon
Ingrediënten:
- ca. 15 stuks ingemaakte Vitapep paprikaatjes
- voor de vulling:
- 200 gram zachte geitenkaas (chèvre)
- 3 eetlepels ahornsiroop
- om te omwikkelen:
- 1 plakje bacon per Vitapep paprikaatje
Voorbereiding:
Giet de Vitapep paprikaatjes af en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Meng voor de vulling de geitenkaas met de ahornsiroop tot een egaal mengsel. Doe het mengsel in een spuitzak en bewaar zo nodig in de koelkast tot gebruik.
Bereiding:
Omwikkel elk Vitapep paprikaatje met een plakje bacon en bak de omhulde Vitapep paprikaatjes in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot de bacon krokant is.
Laat de Vitapep iets afkoelen en vul deze vervolgens met de geitenkaasvulling.
Serveer direct, bij voorkeur warm.
Tip:
De Vitapep paprikaatjes kunnen ook op voorhand worden gevuld en omwikkeld. Bewaar ze dan in de koelkast tot vlak voor serveren en bak ze direct uit de koelkast.