Vitapep in strijd met overgewicht bij kinderen

Overgewicht is een steeds vaker voorkomend probleem onder kinderen in ons land. Naast dat overgewicht op deze leeftijd al vervelende gevolgen kan hebben voor zowel de gezondheid als het zelfbeeld, is de kans dat deze kinderen als volwassenen ook te dik worden in grote mate aanwezig.

Lees meer

5 lekkere recepten met Vitapep snackpaprika’s

Ondanks dat de oranje snackpaprikaatjes van Vitapep zo uit het vuistje al heerlijk zijn, vinden wij het nog veel leuker om te combineren en te variëren met deze zoete, oranje snackgroente. Vul ze met wat lekkers, pureer ze tot een heerlijke spread of versnipper ze in een verrassende salade; het kan allemaal!

We kozen 5 receptjes uit die we simpelweg niet van je kunnen onthouden. In een handomdraai zet jij deze heerlijke gerechtjes op tafel.

Lees meer

Doe het zelf: kweek je eigen snackgroente!

De laatste jaren is de focus op een gezonde lifestyle in ons kikkerlandje enorm toegenomen. We abonneren ons massaal op de sportschool, proberen de snackbar te skippen als het even lukt, en bestellen groene spinazie smoothies in plaats van warme chocomel met slagroom.

Lees meer

Snackgroenten en kids: een gouden combinatie

Bijna enkele ouder ervaart er wel eens moeite mee: je kids gezond en gevarieerd laten eten.

En dat is niet zo gek. Baby’s zijn vanaf de geboorte gewend aan de structuur en smaak van borstvoeding of de fles. Wanneer ze voor het eerst een hard, moeilijker te kauwen gekookt worteltje op hun bordje krijgen zal dit niet bij elk kind even makkelijk en zonder protest worden opgesmikkeld.

Lees meer

Maak kennis met: Vitapep

Ken je dat gevoel? Je bent al een paar uur aan het werk, of je luistert al een behoorlijke tijd naar dezelfde biologieleraar die je probeert uit te leggen hoe het menselijk hart werkt. Het is kwart voor 11. Gelukkig heb je om 11 u een pauzemomentje. Je zou wel even een oppepper kunnen gebruiken. Maar wat dan? Elke dag zo’n roze koek is ook niet gezond. En op al die appels en bananen ben je onderhand ook wel uitgekeken…

Lees meer