Placeholder

Geen paprika laat zich zo gemakkelijk vullen als zoete oranje Vitapep. Met een heerlijke vulling tover je de Vitapep in een handomdraai om in een smaakvolle amuse of feestelijk hapje.

 

Vitapep met roomkaasvulling

Bereidingstijd: 15 – 30 minuten (+ eventueel extra tijd voor het koelen van de vulling)

Ingrediënten (voor 10 stuks):

  • ca. 25 gram gepelde walnoten + extra voor garneren
  • 185 gram roomkaas naturel (bijvoorbeeld Philadelphia)
  • ¼ theelepel paprikapoeder
  • een snufje peper
  • 1 eetlepel honing
  • ½ eetlepel tuinkers + extra voor garneren
  • 1 eetlepel geraspte kaas + extra voor garneren
  • 10 stuks Vitapep snackpaprika’s
  • extra benodigd: keukenmachine, spuitzak (een disposable zak is prima)

Bereidingswijze

1. Hak de walnoten met een groot mes in grove stukjes.
2. Meng de roomkaas met de paprikapoeder, peper en de honing in de keukenmachine tot een egaal mengsel.
3. Voeg dan de walnoten, tuinkers en geraspte kaas toe en meng dit nog even goed door.
4. Schep het mengsel in een spuitzak en laat dit even in de koelkast rusten.
5. Snijd ondertussen de kapjes van de Vitapep snackpaprika’s en verwijder de zaadjes.
6. Knip nu het uiteinde van de spuitzak en vul de Vitapep snackpaprika’s met het roomkaas mengsel.
7. Garneer elke vulling vervolgens naar wens met bijvoorbeeld een halve walnoot, wat tuinkers of wat geraspte kaas en serveer direct.

Tip:
De roomkaasvulling kun je prima vooruit maken. In de koelkast blijft deze zeker twee dagen goed, zonder smaakverlies. Vul de Vitapep snackpaprika’s pas vlak voor serveren. Geen keukenmachine? Deze vulling kun je natuurlijk ook met de hand maken. Gebruik dan een vork voor het door roeren en mengen. Voeg voor een extra ‘bite’ een theelepel geraspte mierikswortel toe aan de vulling. Dit koop je in een potje in de supermarkt.