5 lekkere recepten met Vitapep snackpaprika’s

 

1. Vitapep gevuld met roomkaas

Soms is het geheim achter een goed recept simpeler dan je denkt. Want al door het toevoegen van enkele andere ingrediënten, tover je onze oranje snackpaprikaatjes om in een heerlijk, ‘goodlooking’ hapje voor bij de borrel.

Het geheime basis ingrediënt in dit receptje is: roomkaas.

VITAPEP GEVULD MET ROOMKAAS

Wat je verder nodig hebt?

  • 4 Vitapep paprika’s
  • slagroom
  • 4 el crème fraîche
  • Bieslook
  • Peper & Zout
  • 125 gram roomkaas

Voor de vulling klop je de slagroom en meng je deze met de roomkaas, crème fraîche en fijn gesneden bieslook. Deze vulling verdeel je over de Vitapep paprikaatjes nadat je de kopjes en zaadjes hebt verwijderd.

Bewaar de gevulde snackpaprikaatjes een uurtje of 2 in de koelkast omwikkeld met huishoudfolie. Serveer ze daarna zoals je wilt: in zijn geheel, dwars gesneden of in plakjes.

Zo simpel en toch zo lekker!

2. Vitapep op z’n Grieks

Voor degene die iets meer uitdaging zoekt in de keuken kozen we voor dit receptje. Vul Vitapep snackpaprikaatjes met een heerlijke Griekse salade voor een frisse en verrassende smaak.

VITAPEP MET GRIEKSE SALADE VULLING

Voor dit gerechtje hebben we iets meer ingrediënten nodig:

  • 100 gram feta
  • 2 a 3 trostomaten
  • ¾ komkommer
  • 2 eetlepels pitloze olijven
  • 2 eetlepels platte peterselie
  • een snufje (citroen)peper
  • ca. 15 stuks Vitapep snackpaprika’s
  • 2 eetlepels tapenade
  • geraspte citroenschil

Maak een mengsel van de feta, fijn gesneden tomaten (droge gedeelte), komkommer, olijfjes en een deel van de peterselie.

Snijd de Vitapep paprikaatjes door de helft in de lengte, verwijder de pitjes en bestrijk de snackgroentes met een klein beetje tapenade.

Schep het salademengsel hier bovenop en voeg de finishing touch toe door de paprikaatjes te garneren met citroenschil en de overige peterselie.

Tip: ook lekker als lunch!

3. Vitapep Spread

Gevulde Vitapeps zijn ontzettend lekker. Maar vullen is niet het enige wat je kan doen met deze snackpaprikaatjes. Verwen je smaakpapillen met deze zoete, frisse, romige spread!

VITAPEP MET ROOMKAASVULLING

Wat hebben we hiervoor nodig?

  • Ca. 10 vitapep snackpaprika’s
  • 75 cashewnoten
  • snufje cayennepoeder
  • sap van een halve citroen
  • de naaldjes van 2 takjes rozemarijn
  • (zee)zout

Om deze spread te maken garen we de Vitapep paprikaatjes eerst 40 minuten in de oven op 200 graden. Snijd ze voor ze de oven in gaan eerst door midden en verwijder het kapje en de pitjes.

Terwijl de paprikaatjes garen, rooster je alvast de cashewnoten met een snufje cayennepeper en zeezout in een koekenpan

Laat de paprikaatjes afkoelen, hierna kun je ze gemakkelijk ontvellen.

Voeg de paprika’s, de cashewnoten, het citroensap en de rozemarijn samen en maal deze ingrediënten met een keukenmachine of blender tot een romige spread.

Heerlijk op toastjes, crackers of brood!

4. Vitapep met gerookte zalm

Hoewel je er misschien in eerste instantie niet direct aan zou denken, blijken zalm en paprika een fantastische combinatie. Voeg aan dit koppel van ingrediënten nog dille toe en je bent klaar.  Dit hebben we nodig:

Vitapep met GEROOKTE ZALM

  • Gerookte zalm
  • Vitapep paprika
  • Takjes dille
  • Eventueel: citroenmayonaise,
  • En/of gekruimeld ei
  • En/of plakjes appel

Hoewel de drie basisgerechten genoeg zijn om indruk te maken op jouw gasten, zijn er tal van ingrediënten die nog een verrassende twist kunnen geven aan dit hapje. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Probeer het lekker uit!

5. Vitapep pesto bootjes

Het vijfde en laatste receptje dat we kozen met je te delen is in een bepaald opzicht uitzondering van de rest. Bij dit receptje worden de Vitapep snackpaprika’s namelijk warm geserveerd.

vitapep-pesto-bootjes.jpg

Om deze bootjes op tafel te zetten hebben we een paar ingrediënten nodig:

  • 4 Vitapep paprika’s
  • 3 eetlepels kruidenroomkaas
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 eetlepel geraspte kaas
  • een bosuitje
  • peper en zout

Snijd de paprikaatjes weer door midden en verwijder de pitjes: klaar om gevuld te worden.

Versnipper het bosuitje en meng deze met de rest van de ingrediënten. Verdeel dit mengsel over de halve paprikaatjes en bak deze vervolgens 15 minuten op 200 graden.

Smullen maar!

Eindeloze mogelijkheden met Vitapep

We hopen dat jij net zo blij wordt van de 5 receptjes die we voor je uitkozen als wijzelf.

Maar natuurlijk is er nog veel meer mogelijk met deze knapperige snackgroente.  We zijn dan ook heel benieuwd: gebakken, gepureerd of gevuld, wat is jouw favoriet?